Individuele therapie

In individuele therapie onderzoeken we samen waarom het volgens jou niet lekker loopt en waar je graag aan zou willen werken. Thema’s die dan aan de orde kunnen komen zijn: hoe het komt dat je je zo voelt, welke waarden/normen of overtuigingen hierbij een rol spelen, de invloed van je eigen geschiedenis en de impact hiervan op je huidige leven. We gaan op zoek naar meer inzicht. Waar liggen de verander mogelijkheden en hoe zou je dit kunnen implementeren in je huidige leven. Je oude verhaal bespreken om een nieuw verhaal te maken, zodat je weer prettiger in je vel kan gaan zitten.

Relatietherapie

Mogelijk zijn jullie al enige tijd met elkaar samen, hebben samen lief en leed gedeeld, misschien uitbreiding van het gezin en waren jullie tevreden zoals het ging. Nu merk je in je relatie mogelijk meer verwijdering, wordt er minder gesproken of gedeeld. Zijn er meer irritaties, wrijvingen of conflicten. Toch is de basis zodanig dat jullie in de relatie zouden willen investeren zodat je elkaar weer kan zien, horen en voelen.
In relatietherapie onderzoeken we samen de processen en patronen binnen de partnerrelatie. Wat maakt dat je altijd reageert zoals je reageert. Wat neem je hiervan mee vanuit je eigen geschiedenis, je normen/waarden of overtuigingen.  Waar liggen de angsten, maar ook vooral de krachten. Wat vonden/vinden jullie leuk aan elkaar en hoe kan zich dat weer versterken? De gesprekken doe je samen. Het kan ook zo zijn om soms even apart van elkaar je eigen verhaal te vertellen om het daarna weer bij elkaar te brengen. Samen werken we aan herstel van onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping in jullie relatie en gaan we op zoek naar wat voor jullie goed genoeg zal zijn.  

Gezinstherapie

In gezinstherapie bekijken we samen de patronen van het gezin. Ieder gezin heeft een eigen cultuur en eigen manier van leven. Verwijdering van elkaar kan je als ouders het gevoel geven van onmacht. In het woord onmacht zit ook altijd een strijd van macht. Als kind voel je je mogelijk niet begrepen. Ongewild kom je sneller in conflict en wordt er niet meer geluisterd. Hoe oud of jong je ook bent, het begrijpen van elkaars emoties en op een positieve manier beschikbaar zijn voor elkaar is soms lastig in tijden van een conflict. Samen ontdekken we wat hieraan ten grondslag ligt. Wat maakt dat jullie in deze strijd terecht zijn gekomen? Hoe komt het dat eenieder zo reageert zoals hij/zij doet? Wat zouden jullie graag anders willen? En wat heeft jullie kind van jullie nodig en hoe kunnen jullie hem/haar hierin ondersteunen?Als we dit ontdekt hebben, gaan we op zoek hoe we dit gevoel met de ander kunnen gaan delen. Waardoor je het gevoel zal hebben dat je gehoord en serieus genomen wordt. Je hebt weer het gevoel in verbinding te zijn met elkaar, je voelt weer liefde voor elkaar en bij problemen voelt eenieder zich veilig genoeg om dit te delen.